Vdrs savany
3,5 l vz *
35 dkg cukor *
20 dkg s (nem jdozott!) *
4 dl 10%-os ecet *
1 teskanl citromsav *
1 mokkskanl borknpor *
5 babrlevl *
1 evkanl ntrium benzot *
1 evkanl szemes bors (12 literhez)
Az alaplhez szksges anyagokat hidegen sszekeverjk, lefedhet ednybe tltjk. Az edny kb. flig lesz. Ahogy rnek a zldsgek belekerlhetnek, pl. uborka, paprika, hagyma, fokhagyma, karfiol, stb. A zldsget megmossuk, megtiszttjuk, majd beletesszk a lbe, s a tett rhelyezzk. A zldsggel val feltlts addig folytatdhat, mg az edny megtelik. Egyfle alapanyagot is hasznlhatunk. A l fedje a zldsgeket! Folyamatosan fogyaszthat. Nem romlik, felbonts utn sem. A cserpedny tetejnl lv rokban mindig legyen vz!
|