Puncstorta 3.
Hozzávalók:
2, 5 dl vörösbor
2 filter forralt bor füszer (vagy az általatok használt füszerek a borhoz)
30 dkg margarin
27 dkg cukor (a recept írója sem sütött még soha!! miért pont 27 és nem a kimérhető 25 vagy 30 dkg?? rejtély, mindenesetre próbáljátok a 27-et becélozni. :)) )
5 tojás
1 vaníliáscukor
37 dkg liszt (már megint ez a 7-es. . . )
1 sütőpor
1 evökanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
15 dkg reszelt csokoládé
2-3 evökanál narancslé
A bort forraljuk fel, ízesítsük a füszerkeverékkel, majd hagyjuk kihülni.
A szobahömérsékletü margarint keverjük habosra a cukoral (én mindig teszek bele egy csipet sót is), majd egyesével üssük bele a tojásokat és keverjük habosra tovább.
Tegyük hozzá a sütőporral, kakaóval és fahéjjal elkevert lisztet, majd a langyos vörösbort, narancslevet és végül a csokoládét.
Koszorúformában süssük kb. 45 percig 175 C-n.
Nagyon egyszerü, gyors és akár gép nélkül kézi habverővel is könnyen elkészül.
|