Hozzvalk:
350 g savany kposzta,
200 g fstlt kolbsz,
100 g hsos fstlt szalonna,
1 pohr tejfl,
1 db babrlevl,
1 evkanl pirospaprika,
1 evkanl hsleves esszencia
1 evkanl liszt,
1 fej vrshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
kevske citrom hj,
rlt bors,ecet,
csipetnyi cukor.
|
|
Elkszts:
A fstlt szalonnt apr kockkra vgjuk, s zsrjt kiolvasztjuk. Rtesszk a megtiszttott s finomra vgott vrshagymt, majd vegesre pirtjuk. A tzrl lehzva belekeverjk a pirospaprikt, ezutn 1 merkanl vizet rntve, hozzadjuk az aprra vgott s lecspgtetett savany kposztt. Nhny percnyi pirts utn felntjk 1000 ml vzzel. Hozz adjuk az esszencit, a borsot, a zzott fokhagymt, a babrlevelet, a citrom aprra vgott hjt, s befedve felforraljuk, kb. 20 percig. Kzben a kolbsz brt lehzzuk, s felkarikzzuk. A fzs flidejben beletesszk a levesbe. Vgl belekeverjk a vzzel s liszttel simra kevert tejflt, majd jl kiforraljuk. Csak akkor zestjk az ecettel, ha nem elg savany. Csipet cukrot is belekevernk zfokoznak, s forrn tlaljuk
|
|