KARINA ARANYGALUSKA
- 90 dkg liszt
- 6 db tojssrga
- 6 dl tej
- 3 dkg leszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 0,5 evk. rum
- s
TLTELK:
- 8 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 7 dkg vaj
- 12 dkg di
- 1 db tojs
- vanlis cukor
- zsemlemorzsa
Az lesztt a langyos tejben csommentesre keverjk, majd a lisztben felfuttatjuk.
Hozzkeverjk a tbbi hozzvalval, jl sszegyrjuk, kelesztjk.
A tepsit kikenjk vajjal.
Ha megkelt a tszta, jra sszegyrjuk, kis darabokat szaggatunk, megforgatjuk mindegyik darabot az olvasztott vajas kencsben (vaj+darlt di+ cukor), s szorosan egyms mell rakosgatjuk.
Tetejt tojssal, vajjal megkenjk, cukorral, dival megszrjuk, jra kelesztjk.
Elmelegtett 200 fokos stben kb. 25-30 percig stjk.
Vanlia sodt adunk hozz, amit nagyon egyszeren gy ksztnk el, hogy 1 liter tejben 1,5 zacsk vanlis pudingport elkevernk, belerakunk cukrot, s egyet forralunk rajta.
J TVGYAT!
Ha krdse/krdsed van, rjon/rj nyugodtan ide:

|