Csemegeuborka 6
3-4 kg frissen szedett, egszen apr uborka
3 liter vz,
5-6 dl 10%-os ecet,
4-5 dkg s
25-30 dkg cukor
1 szl torma
zls szerint fszerek
4-5 kshegynyi tartstszer
Az uborkt jl megmossuk, lecsurgatjuk, vegekbe rakjuk. Az veg aljra vagy az uborka kz 1-2 vkony szelet tormt is tesznk. A vizet az ecettel, a sval, cukorral s a fszerekkel felforraljuk, 5 percet fzzk s lehtjk. Amikor langyos, belekeverjk a tartstt. Az uborkt felntjk a teljesen kihlt fszeres lvel, dupla rteg celofnnal lektjk s a kamrba tesszk. Kszthetjk forrzva, dunsztolva is, akkor gy jrunk el, mint a forrzott ecetes uborknl. A hideg lvel felnttt, lekttt vegeket vzfrdben is gzlhetjk: addig forraljuk az vegeket, amg bennk az ecetes l gyngyzni kezd. Akkor levesszk s letakarva a vzfrdben hagyjuk kihlni. |