Szegedi halszl
Hozzvalk:
3 db ponty
fl kg vrshagyma
4 db halszlkocka
2 db fszerpaprika
olaj
s
rlt paprika
Elksztsi md:
A halszl elksztse egy igen hltlan feladattal kezddik, amihez nem rt, ha kznl van egy ers kar s idegzet frfi, mint Nrinl a Nagypapja. Rutinosabbak vsrolhatnak eleve megpucolt, kifilzett halszeleteket, de a szegedi halszl mgiscsak az tpasszrozott, sr levtl az igazi, aminek elengedhetetlen alkoteleme a hal feje.
Miutn a halak pucolsval vgeztnk, vgjuk ket ujjnyi vastag szeletekre.
Hmozzuk meg s kockzzuk fel a hagymkat, majd pici olajon dinszteljk meg ket. Mikor vegesre proldtak, adjuk hozz a halfejeket, egy kis st s annyi vizet, hogy ellepje a fazk tartalmt, majd fzzk az egszet puhra. A gyorsfz edny ennl a mveletnl nagy segtsg lehet.
Ha tfttek a halfejek, csontozzuk ki, majd a hagymval s az alaplvel egytt turmixoljuk ssze s szrjk t.
Olajon pirtsunk fszerpaprikt, ntsk fel egy kis vzzel s adjuk hozz az tpasszrozott alaplevet. Ezutn rakjuk bele a halszlkockkat, a st, a borsot s a csps paprikt. Az egszet forraljuk fel s adjuk hozz a halszeleteket. Krlbell fl ra szksges ahhoz, hogy teljesen tfjenek, s ksz is a halszl!
|