Hozzvalk: • 10 dkg marcipn • 18 dkg vaj • 1 izls sz. s • 1 tasak vanlis cukor • 15 dkg cukor (barna) • 4 db tojs • 33 dkg liszt (finom) • 0.5 dl tejszn • 1 tasak stpor • 5 dkg kandiscukor (barna)
Elkszts: A marcipnt aprra felkockzzuk. A vajat a sval, a vanlis cukorral s a barna cukorral robotgp habverjvel krmesre kikeverjk. Egyenknt beledolgozzuk a tojsokat, majd a tejsznnel vltogatva, aprnknt hozzadjuk a stporral elvegytett lisztet. Vgl beleforgatjuk a marcipnt s az sszetrt kandiscukrot.
Egy bevonatos muffinformt margarinnal vastagon kikennk, s liszttel meghintjk. A tsztt evkanllal a mlyedsekbe tltjk. (Ha hatrszes formnk van, a muffinokat kt rszletben sssk.) Elmelegtett stben, 175 C-on (gztzhelynl 2-es fokozaton) 25 percig stjk. A stbl kivve rcsra lltjuk, s a muffinokat rvid pihentets utn a formbl vatosan kiemeljk. Rcsra tve teljesen kihtjk.
Tetejkre jgcukrot szrunk, vgl tetszs szerint sznes cukormzzal, cukorvirgokkal s zselvel dsztjk. Elksztsi Id kb. 45 perc, darabonknt kb. 2010 kJ (480 kcal), 9 g fehrje, 25 g zsr, 54 g sznhidrt. A muffintsztt minyonpaprban 3 ra alatt lefagyaszthatjuk. Felhasznlskor fagyottan tegyk a stformba. Stsi ideje 5-10 perccel hosszabb! |