Zldborsfzelk
Hozzvalk:
2 kg zldbors (1 kg tiszttott vagy mlyhttt),
1 csokor petrezselyem,
1 evkanl cukor,
3 evkanl olaj,
2 evkanl liszt
|
Elkszts:
1. A borst kifejtjk megmossuk. A petrezselymet lebltjk, aprra vgjuk.
2. A borst forrsban lev, b, enyhn cukros vzbe szrjuk, megfzzk, majd leszrjk, s a levt felfogjuk.
3. Felforrstjuk az olajat, vilgosra pirtjuk benne a lisztet, flrehzzuk, belekeverjk a petrezselymet, s felntjk kb. 3 dl fzlvel. Csommentesre keverjk, s a borsra ntjk.
4. Annyi fzlevet adunk mg hozz, hogy ne legyen tl hg. Lass forralssal besrtjk. zls szerint tkrtojssal vagy slt virslivel krtve tlaljuk.
| |