Epertiramisu |
Kategria: |
Stemnyek, dessgek |
Hozzvalk: |
8-10 szemly rszre
300 g krmtr
500 g mascarpone
2 csomag Bourbon vanlis cukor
(1 tk. vanila paszta vagy
1 vanila rd kikapart magja)
3 dl habtejszn
1 kg eper (lehet fagyasztott is)
4 ek. cukor
250 g babapiskta
kaka a tetejre |
Elkszts: |
1. A krmtrt, a mascarpont, a vanlia pasztt s a vanlis cukrot egy tlban simra keverjk. A tejsznt kemnyre felverjk, a krmhez keverjk. Tovbbi felhasznlsig hidegre tesszk.
2. Az epret megmossuk, zld rszt kivgjuk. Kb. a felt a cukorral prstjk. A maradkot felkockzzuk s a prhez keverjk.
3. Egy ngyszgletes, magas formba a babapiskta felt lerakjuk, a fele eperszszt rntjk, majd a mascarpone krm felvel bebortjuk. Ezt kveten ismt babpiskta, eperszsz, s a mascarponekrm.
Az epres tiramisut legalbb 3 rra betesszk a htszekrnybe.
4. Tlals eltt kakaporral meghintjk |
Tancsok: |
Lehet mlnval is elkszteni, de ksrletezhettek ms bogys gymlccsel is. Vigyzat, nagyon hzlal ! :-) |
|