Eperkrmes pisktarold |
Kategria: |
Stemnyek, dessgek |
Hozzvalk: |
3 tojs
8 dkg cukor
1 csomag vanlis cukor
9 dkg liszt
10 dkg eper
5 dkg eperlekvr
2,5 dl tejfl
10 dkg porcukor
10 g zselatin |
Elkszts: |
Meleg vzfrdben a tojsokat a cukorral 5 percig keverjk, majd kivesszk, s 8-10 perc alatt sr krmm verjk. Hozzadjuk a vanlis cukrot s vatosan beleszitljuk a lisztet. A masszt kikent, lisztezett tepsibe simtjuk, elmelegtett stben, kb 8 percig stjk.
Ezutn egy lisztezett konyharuhra bortjuk, s rvid ideig hlni hagyjuk.
Az epret aprtjuk, majd sszekeverjk a lekvrral, tejfllel s porcukorral.
Az oldott zselatint a keverkbe vegytjk. A krmet a kihlt lapra kenjk. Ha a krm dermedni kezd, a lapot a ruha segtsgvel feltekerjk, alufliba csomagoljuk, s 1-2 rra htbe tesszk. |
|