A *nyr illata* savanysg
Hozzvalk:
1 kg paprika
1 kg kposzta
1/2 kg uborka
1/2 kg hagyma
1 mokkskanl szalicil
1 mokkskanl borknpor
20 dkg cukor
1,5 dl 20% ecet
6 dkg s
Elkszts:
A kposztt legyalulom, s egy olyan nagysg ednybe teszem, amiben minden hozzval el fog frni s mg keverni is fogom tudni. A hagymt vkonyra vgom, rbortom a kposztra. A paprikt, uborkt (hmozs nlkl!) kb. 4 mm-es szeletekre vgom, s szintn a kposzthoz bortom. Rntm a st s a cukrot, tforgatom. llni hagyom kb. 1/2-1 rt, idnknt tforgatva. Minl puhbbat szeretnnk, annl tovbb hagyjuk llni. Az ecetbe keverem a borknt s a szalicilt, rntm a zldekre. Ismt keverem. Kigzlt, lehttt vegekbe tltm. Flival csavarom r a tetejt. |