Gazdag gulys
Hozzvalk 4 szemlyre:
50 dkg pulykamellfil
1 nagy fej hagyma
1 paprika
2 paradicsom
1 cukkini
1 padlizsn
2 evkanl olaj
1 mokkskanl pirospaprika
|
Elkszts: A pulykamellet megmossuk, kockkra vgjuk. A hagymt megtiszttjuk, felaprtjuk. A zldsgeket megmossuk, megtiszttjuk, kisebb darabokra vgjuk. Elkszts: Az olajat felforrstjuk megfuttatjuk a hagymt, hozzadjuk a hst, s megpirtjuk. A hst megszrjuk a pirospaprikval, annyi vizet ntnk r, ami ppen ellepi. Belekeverjk a paprikt s a paradicsomot, sszeforraljuk. Hozzadjuk a cukkinit, padlizsnt, sval, borssal fszerezzk, s kb. 20 percig fzzk. Bazsalikomlevlkkkel dsztve tlaljuk. Kretknt friss kenyeret vagy prolt rizst knljunk.
| |