Dunai halszl
Hozzvalk:
1 db egykils ponty,
egy nagy fej vrshagyma (csak tavalyi j)
kt evkanl pirospaprika,
s,
vz
ha nagyobb mennyisget akarsz, ennek a tbbszrst vedd, de mindig kb. egy kils legyen a hal
|
Elkszts: Fontos az elkszts, a fzs mr gyorsan megy. A pontyot tisztts utn be kell irdalni, ezutn kt ujjnyi vastag szeletekre vgni. Kt rra hagyd llni hideg helyen beszva. A hagymt nagyon aprra kell fevgni (nem reszelni). Rtegesen rakd le a bogrcsba vagy a fazkba, s annyi vzzel ntsd fel, amennyi jl ellepi. Szd meg, s ers lngon forrald fel. A paprika felt amikor felforrt, a msik felt kzvetlenl az elkszlte utn tedd bele. 25 perc alatt nagyon ers lngon fzve kszen is van. Csak akkor lesz finom, ha fzs kzben majdnem kiugrik a bogrcsbl.
| |