ZLDBORSLEVES HSSAL
Hozzvalk:
1 kg friss zldbors (kb. 50 dkg tiszttott vagy mlyhttt),
3 db srgarpa
1 petrezselyemgykr,
1-2 fej hagyma,
1 csokor petrezselyem,
1/2 fej karalb
1/2 fej zeller
pr rzsa karfiol
1 kvskanl desnemes pirospaprika,
4 dkg szraztszta
csirke szrny, zuza, szv, farht (ami ppen van)
1 ek. vegeta
1. ek cukor
s
|
Elkszts:
1. A zldborst kifejtjk, megmossuk. A rpt, a zldsget megtiszttjuk, megmossuk, a srgarpt vkonyra szeleteljk uborkaszeletelvel, a hagymt egyben hagyjuk, a petrezselymet lebltjk.
2. A hst annyi vzbe rakjuk, hogy ppen ellepje, flkszre fzzk, majd lentjk rla a vizet. Belerakjuk a zldsgeket a bors kivtelvel. belerakjuk a st, pirospaprikt, vegett, st, cukrot. Kzben megkstoljuk, hogy j- e az ze.
3. Majdnem teljesen puhra fzzk, ekkor belerakjuk a borst.
4. Ha puha, belerakunk crnametltet, vagy kiskanllal szaggatva tojsbl, lisztbl s sbl kevert tsztt.
5. Amint puha a tszta, ksz a leves. Rntani nem kell.
Ennl jobb borslevest mg nem ettem!
J TVGYAT!
Ha krdse/krdsed van, rjon/rj nyugodtan ide:

|
|