| 
|  |  
 
| Hozzvalk: 1 kg liszt,
 50 dkg vaj,
 4 dl tejfl,
 s zls szerint,
 2 db tojs,
 7 s fl dkg lesztõ,
 1 dl bor,
 10 dkg reszelt sajt
 
 
 |  
| Elksztse: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleteszem a s, pici tejjel lesztõt, tojst, sajtot, tejflt, a bort. sszegyrjuk (ne legyen kemny), majd kelesztjk 20 percig. Elnyjtjuk flujjnyi vastagra, ell-htul felhajtjuk, s jbl elnyjtjuk 20 perc mlva. A 20 perc elteltvel ujjnyira megnyjtjuk, megvagdaljuk a tetejt, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjk tojssal. zls szerint sajtot is lehet a tetejre szrni. Elõmelegtett stõbe (forr legyen!) tesszk s kistjk.
 
 |  |  |