Puncstorta 3.
Hozzvalk:
2, 5 dl vrsbor
2 filter forralt bor fszer (vagy az ltalatok hasznlt fszerek a borhoz)
30 dkg margarin
27 dkg cukor (a recept rja sem sttt mg soha!! mirt pont 27 s nem a kimrhet 25 vagy 30 dkg?? rejtly, mindenesetre prbljtok a 27-et beclozni. :)) )
5 tojs
1 vanliscukor
37 dkg liszt (mr megint ez a 7-es. . . )
1 stpor
1 evkanl kakapor
1 teskanl fahj
15 dkg reszelt csokold
2-3 evkanl narancsl
A bort forraljuk fel, zestsk a fszerkeverkkel, majd hagyjuk kihlni.
A szobahmrsklet margarint keverjk habosra a cukoral (n mindig teszek bele egy csipet st is), majd egyesvel ssk bele a tojsokat s keverjk habosra tovbb.
Tegyk hozz a stporral, kakaval s fahjjal elkevert lisztet, majd a langyos vrsbort, narancslevet s vgl a csokoldt.
Koszorformban sssk kb. 45 percig 175 C-n.
Nagyon egyszer, gyors s akr gp nlkl kzi habvervel is knnyen elkszl.
|