Felsrsi Udvarhz tterem receptje
|
|
Hozzvalk:
4 fre 250 g szrazbab, 1 kisebb fstlt cslk,80 g srgarpa s fehrrpa, 200 g vrshagyma, 80 g fokhagyma, babrlevl, rlt bors, s, 1 db paradicsom, 1 db zldpaprika, fl csomag zeller levl, 8 g trkonylevl, lila hagyma, trkonyecet, tejfl s pogcsa.
|
|
Elkszts:
A szrazbabot elz este annyi hideg vzbe beztatjuk, hogy jl ellepje. Msnap feltesszk fni egy nagy fazkba a fstlt cslkkel, s a fszerekkel. Mikor flig megftt, beletesszk aprra szelve a zldsgeket, a vrshagymt, a fokhagymt s kszre fzzk. A legvgn tesszk bele a trkonyt, amivel jl sszeforraljuk. Mikor minden puhra ftt, rntst ksztnk, sok-sok fokhagymval s ezzel a levest berntjuk, s kszre forraljuk. Tlalskor tejfllel zestjk, mell lilahagymt, trkonyecetet s burgonys pogcst knlunk.
|
|