| Babgulys
 
    
        
            |  |  
            | Hozzvalk: 25 dkg marhahs 25 dkg tarkabab
 1 srgarpa
 1 fehrrpa
 1 fej hagyma
 1 mark csipetke
 2 dkg zsr
 1 mokkskanl pirospaprika
 2 babrlevl
 kshegynyi szdabikarbna
 1 kvskanl kristlycukor
 1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany,
 12-15 szem kmnymag, s
 | Elkszts: A hagymt felkockzva a zsiradkon megpirtjuk, a kockra vgott hst tforgatjuk rajta, mg kifehredik. Hozzkeverjk a pirospaprikt, felengedjk hslvel, mg ppen csak ellepi s hozzadjuk a fszereket. Fed alatt, kislngon addig fzzk, amg a hs mr flig megpuhul. Ekkor hozzadjuk az elz este hideg vzbe ztatott babot, a karikra vgott rpkat s sval zestjk. Lass tzn kszre fzzk. Ha ksz, csipetkt fznk bele 
 (Internetes gyjts alapjn mdostottam.)
 |  |