Hideg uborkaleves
Hozzvalk:
• 3 db kgyuborka
• 2 evkanl extra szz olvaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor friss kapor
• 1 db zldsgleves kocka
• darlt bors
• S
• 1 pohr tejfl
• fl citrom leve
Egy fazkba forrstsuk fel az olvaolajt, tegyk bele a finomra sszevgott fokhagymt, majd fonnyasszunk meg benne. Adjunk hozz meghmozott s kis kockra vgott kgy uborkt, proljuk pr percig, majd fszerezzk, kevske darlt borssal, sszevgott kaporlevllel, zestsk sval s a leveskockval. Engedjk fel annyi vzzel, hogy bven ellepje, fzzk pr percig, majd hideg vzzel simra kevert tejflt is adjuk hozz. Jl forraljuk ki, s a vgn zestsk citromlvel. Merl mixerrel prstsk, majd htsk le. Tlalskor friss sszevgott kaporral hintsk meg. |