KARINA BABGULYS ( 5 fre)
Hozzvalk:
- 3-4 konzerv bab
- kb. 10 dkg hsos szalonna
- rd kolbsz
- 1 fstlt csnk
- fej kelkposzta
- fej zeller
- fej karalb
- pr rzsa karfiol
- 1 db zldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 5 db srgarpa
- 2 db fehrrpa
- fokhagyma por, vagy pr szem fokhagyma
- petrezselyemlevl
- s
- vegeta
- rlt bors
- 4-5 db babrlevl
- pirospaprika
- oliva olaj, vagy napraforg olaj
- liszt
Kis olajban zsirjra stjk a hosszban vkonyra vgott szalonnt, majd felntjk egy kevs vzzel.
A megpucolt zldsgeket belerakjuk a bab kivtelvel, a srgarpkat pedig vkony reszeln belereszeljk.
Fszerezzk sval, vegetval, babrlevllel, pirospaprikval, borssal, s fokhagymaporral, petrezselyemzlddel.
Belerakjuk a csnkot, kolbszt, s felntjk annyi vzzel, hogy ellepje.
Addig fzzk, mg a zldsgek puhk nem lesznek. Ha megpuhultak, akkor a csnkot egy msik lbosba trakva tovbb fzzk, mg meg nem puhul.
Kzben a levesbe belerakjuk a babkonzervet a leve nlkl, s vizet, ha mg szksges. Ilyenkor mg lehet utnafszerezni, ha kell. Felforraljuk, majd egy kis tnyrba kivve a levt, habvervel belekevernk lisztet, hogy be tudjuk srteni vele a leveset. Belentjk a levesbe, egyet rottyantjuk, s ksz. Nagyon finom!
J TVGYAT!
Ha krdse/krdsed van, rjon/rj nyugodtan ide:

|