KARINA BABGULYÁS ( 5 főre)
Hozzávalók:
- 3-4 konzerv bab
- kb. 10 dkg húsos szalonna
- ˝ rúd kolbász
- 1 füstölt csánk
- ˝ fej kelkáposzta
- ˝ fej zeller
- ˝ fej karalábé
- pár rózsa karfiol
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 5 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- fokhagyma por, vagy pár szem fokhagyma
- petrezselyemlevél
- só
- vegeta
- őrölt bors
- 4-5 db babérlevél
- pirospaprika
- oliva olaj, vagy napraforgó olaj
- liszt
Kis olajban zsirjára sütjük a hosszában vékonyra vágott szalonnát, majd felöntjük egy kevés vízzel.
A megpucolt zöldségeket belerakjuk a bab kivételével, a sárgarépákat pedig vékony reszelőn belereszeljük.
Fűszerezzük sóval, vegetával, babérlevéllel, pirospaprikával, borssal, és fokhagymaporral, petrezselyemzölddel.
Belerakjuk a csánkot, kolbászt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük, míg a zöldségek puhák nem lesznek. Ha megpuhultak, akkor a csánkot egy másik lábosba átrakva tovább főzzük, míg meg nem puhul.
Közben a levesbe belerakjuk a babkonzervet a leve nélkül, és vizet, ha még szükséges. Ilyenkor még lehet utánafűszerezni, ha kell. Felforraljuk, majd egy kis tányérba kivéve a levét, habverővel belekeverünk lisztet, hogy be tudjuk sűríteni vele a leveset. Beleöntjük a levesbe, egyet rottyantjuk, és kész. Nagyon finom!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ha kérdése/kérdésed van, írjon/írj nyugodtan ide:
|