ZÖLDBABFŐZELÉK 1
hozzávalók 4 főre
- 1 üveges zöldbabkonzerv , mindenestül
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek rétesliszt
- 1 dl olaj
- 2,5 dl 10%-os főzőtejszín
- kb 1,5 l víz
- 2 tk ételízesítő
- 1/2 ek gulyáskrém
- ecet
- folyékony édesítőszer
- só
- apróra vágott petrezselyem
story
Tejföllel szoktam készíteni, de ma elfogyott a hűtőmből, így megpróbáltam tejszínnel. Isteni lett.
elkészítés
- Apróra vágjuk a hagymát, elkaparjuk a fokhagymát.
- Az olajon a hagymával és a liszttel világos rántást készítünk. Tegyük bele a gulyáskrémet.
- Hideg vízzel simára keverjük a rántást, és hozzáöntjük a zöldbabkonzervet mindenestül.
- Kiforraljuk a főzeléket a fokhagymával együtt.
- Végül beleöntjük a tejszínt, és azzal is felforraljuk.
- A fűszerekkel szájunk ízéhez igazítjuk.
- Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
|