Csalamádé
ˇ 1 kg paprika *
ˇ 1 kg salátauborka *
ˇ 1 kg vöröshagyma *
ˇ 1 kg apró félérett paradicsom *
ˇ 25 dkg cukor *
ˇ 2 dl 20%-os ecet *
ˇ 1 evőkanál szemes bors *
ˇ 1 teáskanál koriander *
ˇ 1 teáskanál mustármag *
ˇ 1 babérlevél *
ˇ 8 dkg só *
ˇ 1 teáskanál nátrium benzoát
Az ecetben elkeverjük a sót, cukrot és a tartósítószert. A paprikát, hagymát, paradicsomot vékonyra karikázzuk, az uborkát gyaluljuk. A zöldségekre öntjük a pácot, és másnapig állni hagyjuk. Közben néhányszor átkavarjuk. Belekeverjük a fűszereket, és literes üvegekbe töltjük. A celofánok, vagy a celofán és a csavaros tető közé késhegynyi nátrium benzoátot teszünk.
|