Fehérbableves
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg bab (fehér)
1 szál sárgarépa
20 dkg füstölt, sós oldalas
babérlevél
olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
petrezselyem
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Előző este áztassuk be a babot, hogy könnyebben megfőjön. Másnap tegyük fel főni a füstölt hússal együtt, bőven szórjunk mellé babérlevelet is. Amikor nagyjából megfőttek, szórjuk bele a felkarikázott répát, és sózzuk meg.Amikora a hús kész, vegyük ki egy tálra, és kockázzuk fel. A levest rántsuk be vöröshagymás-fokhagymás rántással, majd habarjuk be tejföllel, és tegyük vissza a húst. Frissen kínáljuk.
|
|